Met onze leuke Tips & Tricks

5 manieren om meer plezier uit je werk te halen!

Er mag zeker gelachen worden! Ontdek hier 5 fantastische manieren om meer plezier uit je werk te halen en tegelijkertijd de teamspirit te versterken.

Vrolijke Start van de Week

Wacht niet tot 1 april om een leuke grap te maken! Begin je maandagochtend met het delen van weekendavonturen of organiseer een kleine “baalmomenten” sessie waarin je de minder leuke ervaringen bespreekt. Humor versterkt de teamband en creëert een positieve sfeer.

Complimenten Challenge

Daag jezelf uit om elke dag minstens één collega een welgemeend compliment te geven. Studies tonen aan dat niet alleen de ontvanger zich beter voelt, maar ook de gever en degenen eromheen. Maak er een spel van en bekroon aan het eind van de week de complimentenkampioen. Het is een geweldige manier om de werkweek met positiviteit af te sluiten.

Vier Successen Samen

Successen moeten worden gevierd! Of het nu gaat om een nieuwe klant, een grote order of een uitbreiding van het kantoor – organiseer een vrijdagmiddagborrel (vrijmibo) om samen successen te vieren. Het versterkt de teamgeest en creëert een gezellige sfeer. Plus, het organiseren van een vrijmibo is eenvoudiger dan je denkt.

Bakkie Liefde voor je Collega

Laat zien dat je aan je collega denkt door zijn of haar favoriete drankje mee te nemen. Het kan zo’n eenvoudig gebaar zijn, maar het wordt enorm gewaardeerd. Vooral als je collega een koffieliefhebber is, kan het samen een kopje koffie halen een verbindend ritueel worden.

Werkplezier met een Muzikaal Tintje

Zet af en toe muziek aan tijdens het werk! Of het nu tijdens de pauze is, bij een borrel of zelfs tijdens het werk zelf – muziek verhoogt de sfeer. Het kan zelfs leiden tot onverwachte, grappige momenten zoals spontane dansjes bij het koffieapparaat. Maak een gezamenlijke afspeellijst op Spotify en laat iedereen zijn of haar favoriete nummers toevoegen voor een nog gezelligere werkomgeving.

Bonustip: Maak een afspeellijst met guilty pleasures voor de vrijmibo. Want wie durft zijn of haar muzikale geheime liefdes te delen? 🎶

Tags :

Share :

Gerelateerde blogs

Ontdek frisse inzichten en handige tips voor je carrière met onze nieuwste blogs – jouw wekelijkse dosis werkplezier en ontwikkeling!

Jobber job alert