Declaraties

Op deze pagina vind je informatie over declaraties.

Reiskosten, Thuiswerkvergoeding en Overige Onkosten

Het declareren van reiskosten, thuiswerkvergoeding en overige onkosten is een belangrijk onderdeel van jouw arbeidsvoorwaarden. In dit artikel geven we een overzicht van hoe je deze kosten kunt declareren en welke soorten onkosten er zijn.

Bij aanname informeren wij jou of je ons urenportaal kan gebruiken of dat jouw inlener jouw gewerkte uren naar ons doorstuurt.

In jouw arbeidsovereenkomst wordt tevens opgenomen welke vergoedingen van toepassing zijn.

1. Reiskosten

Reiskostenvergoeding is een vergoeding voor de kosten die je maakt om naar je werklocatie te reizen. De hoogte van de vergoeding kan variëren, afhankelijk van jouw inlener en de afstand tot de werkplek. Er zijn verschillende manieren om reiskosten te declareren:

  • Kilometervergoeding: Als je met je eigen vervoer naar het werk reist, kun je meestal een kilometervergoeding declareren. Noteer het aantal kilometers dat je hebt gereisd vanuit je huis naar de werklocatie en vermenigvuldig dit met de kilometervergoeding die is afgesproken.
  • Openbaar Vervoer: Als je met het openbaar vervoer reist, kun je vaak de kosten van trein-, bus- of tramkaartjes declareren. Bewaar je vervoersbewijzen en dien deze in voor vergoeding.
  • Vaste Vergoeding: Sommige inleners bieden een vaste vergoeding per dag of per maand, ongeacht de manier waarop je reist.

Controleer welke optie voor jou van toepassing is en volg de instructies voor declaratie. Als jouw inlener geen declaratieformulier ter beschikking heeft kan je er een van ons ontvangen.

2. Thuiswerkvergoeding

Met de opkomst van thuiswerken zijn veel werknemers nu vanuit huis aan het werk. Als je thuiswerkt, kunnen er extra kosten ontstaan, zoals elektriciteit, internet en kantoorspullen. Sommige inleners bieden een thuiswerkvergoeding om deze kosten te compenseren. Als thuiswerkvergoeding voor jou van toepassing is nemen wij dit op in jouw arbeidsovereenkomst. Als je gebruik maakt van ons urenportaal kun je het aantal stuks aan thuiswerkvergoeding invoeren onder het declaratienummer.

3. Overige Onkosten

Naast reiskosten en thuiswerkvergoeding kunnen er ook andere onkosten ontstaan tijdens je werkzaamheden. Bijvoorbeeld een VOG-aanvraag.

 

Declareren bij Jobber

Als je gebruik maakt van ons urenportaal kun je reiskosten o.b.v. een kilometervergoeding of vaste vergoeding declareren in ons urenportaal. Klik op het declaratienummer om het aantal stuks of het aantal kilometers in te vullen.

Als je geen gebruik maakt van ons urenportaal of je reist met openbaar vervoer mail dan jouw declaratieformulier + betaalbewijzen naar administratie@jobber.nl

Je kan ons declaratieformulier hier downloaden: Declaratieformulier Jobber

Om reiskosten, thuiswerkvergoeding en overige onkosten per mail te declareren, volg je de volgende procedures:

  • Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie en bewijsstukken (bv. overzicht OV-chipkaart of andere vervoersbewijzen) hebt verzameld voordat je de declaratie indient.
  • Als je een declaratieformulier moet invullen zorg er dan voor dat deze volledig en correct is ingevuld en laat deze tekenen door jouw leidinggevende.

Houd deadlines in de gaten: Let op de deadlines voor het indienen van declaraties en zorg ervoor dat je op tijd jouw onkosten declareert.

  • Declaraties gemaild dinsdag vóór 12:00 uur worden woensdag samen met het salaris overgemaakt
  • Declaraties gemaild woensdag vóór 12:00 uur worden donderdag nabetaald
  • Declaraties gemaild woensdag ná 12:00 uur worden de eerstvolgende woensdag met het salaris overgemaakt

Communicatie met Jobber: Als je vragen hebt over het declareren of de vergoedingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Duidelijke communicatie is essentieel om ervoor te zorgen dat je de vergoedingen ontvangt waar je recht op hebt.