Met onze leuke Tips & Tricks

Tarieven

Alles over onze tarieven

Transparante Tarieven

bij Jobber: Jouw Partner in Groei

Bij Jobber begrijpen we hoe belangrijk duidelijkheid en transparantie zijn voor jouw organisatie, vooral als het om tarieven gaat. We verzekeren je van volledige openheid in onze prijsstructuur, of je nu kiest voor uitzenden, detacheren, werving & selectie of payroll. Ontdek de voordelen van onze transparante tarieven.

Bij Jobber begrijpen we dat duidelijkheid en transparantie essentieel zijn, ook als het gaat om uitzendtarieven. Wanneer je kiest voor uitzenden via Jobber, zorgen we ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent.

Hoe Wordt het Tarief Bepaald?

Bruto Uurloon: Laten we een voorbeeld nemen waarbij een uitzendkracht een bruto uurloon ontvangt van €14,-.

Omrekenfactor: Dit is waar het interessant wordt. De omrekenfactor, die wordt vastgesteld op basis van diverse factoren zoals schaarste van kandidaten en het type functie, komt bijvoorbeeld uit op 2,2.

Berekend Tarief: Het uiteindelijke tarief per gewerkt uur berekenen we door het bruto uurloon te vermenigvuldigen met de omrekenfactor. In ons voorbeeld is dit €14,- x 2,2 = €30.80 per gewerkt uur, exclusief btw.

Meer Informatie Nodig?

Wil je meer weten over uitzenden via Jobber? Lees dan ons uitgebreide artikel over uitzenden. Voor specifieke vragen en advies op maat kun je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossingen voor jouw organisatie. [Neem hier contact op met onze adviseurs](link naar de contactpagina).

Bij Jobber begrijpen we dat helderheid en duidelijkheid cruciaal zijn, met name als het gaat om de kosten van detacheren. Wij streven naar een open communicatie, waarin je als opdrachtgever precies weet wat je kunt verwachten.

Individuele Benadering: Kosten Op Maat

De kosten voor een gedetacheerde medewerker zijn bij Jobber altijd op maat gemaakt en afhankelijk van specifieke projecten. Jij bepaalt het minimum aantal uren dat in het contract wordt vermeld, waarmee je volledige controle hebt over je budget.

No Cure, No Pay: Geen Kosten vooraf

Bij Jobber hanteren we het principe van ‘No Cure, No Pay’. Je betaalt pas als je een geschikte medewerker hebt aangenomen. Voor de werving van de medewerker betaal je dus geen kosten vooraf. Dit waarborgt dat je investeert in resultaat.

Wat Zit Inbegrepen in het Uurtarief?

Ons uurtarief voor een gedetacheerde medewerker is altijd inclusief:

 • Uurloon Medewerker
 • Kosten voor Ziekte (Risico), Vakantiedagen en Vakantiegeld, Feestdagen
 • Kosten voor Sociale Premies, Verzekeringen en Werkgeverslasten
 • Kosten voor Werving, Selectie en Planning door Randstad

Niet Inbegrepen in het Uurtarief:

 • Btw
 • Reiskosten, Onkostenvergoedingen en Toeslagen

Hoe Bereken Je de Kosten van Detachering?

Voor een gedetacheerde medewerker betaal je per gewerkt uur, waarbij het contract een minimum aantal uren aangeeft. Het uurtarief wordt berekend door de omrekenfactor te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de medewerker. De omrekenfactor is het getal waarmee je bepaalt wat de medewerker uiteindelijk per uur kost. Wat je betaalt voor onze diensten is het verschil tussen het brutoloon en het uurtarief.

Voorbeeldberekening:

 • Bruto Uurloon Medewerker: €15
 • Omrekenfactor: 2.5
 • Kosten Medewerker: €15 x 2.5 = €37.50 per gewerkt uur, exclusief btw.

Wil je een gedetailleerde prijsindicatie ontvangen voor jouw specifieke situatie? Vul dan vrijblijvend [dit formulier](link naar formulier) in, en je krijgt direct inzicht in de verwachte kosten. Heb je meer vragen of behoefte aan persoonlijk advies? [Neem contact op met onze adviseurs](link naar contactpagina) voor een gesprek op maat.Bovenkant formulier

Bij Jobber begrijpen we dat het aannemen van nieuw personeel een belangrijke investering is voor jouw bedrijf. Daarom bieden we een helder overzicht van de kosten voor onze werving en selectiediensten.

Individuele Berekening: Eenmalige Fee

Onze eenmalige werving en selectie-fee worden berekend op basis van een percentage van het fulltime, bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld. Dit betekent dat het bedrag per contract varieert, afhankelijk van het salarisniveau van de functie.

No Cure, No Pay: Eerlijk en Duidelijk

Bij Jobber geloven we in eerlijkheid. Daarom hanteren we het principe van ‘No Cure, No Pay’. Je betaalt pas nadat je een geschikte kandidaat hebt aangenomen die voldoet aan je eisen en perfect past binnen je team. Als we geen geschikte kandidaat vinden, betaal je dus niets.

Kosten Zelf Inschatten? Hier is Hoe:

Als je zelf een inschatting wilt maken van de kosten voor het werven van een nieuwe medewerker, houd dan rekening met een gemiddeld percentage van ongeveer 25% van het fulltime, bruto jaarsalaris van de betreffende functie. Dit percentage kan variëren afhankelijk van de functie.

Bijvoorbeeld, als je een jaarsalaris van €22.000 (inclusief vakantiegeld) hebt begroot voor een functie, zou de eenmalige werving en selectie-fee ongeveer €5.500 bedragen.

Vraag Jouw Persoonlijke Offerte Aan:

Benieuwd naar de werving en selectie-fee voor jouw specifieke vacature? Vul [dit formulier](link naar formulier) in met jouw gegevens. Binnen één werkdag nemen we contact met je op en koppelen we je aan een consultant die gespecialiseerd is in jouw wervingsvraag. Samen kunnen jullie een vrijblijvende offerte opstellen die past bij jouw behoeften.

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft de dynamiek van payroll veranderd. Hier bij Jobber bieden we je duidelijkheid en flexibiliteit in payroll, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

De Invloed van de WAB op Payroll Kosten

Sinds de invoering van de WAB volgen we strikt de CAO van de opdrachtgever voor payrollmedewerkers. Dit betekent dat ze dezelfde beloning ontvangen als interne medewerkers, wat de payrollkosten rechtstreeks koppelt aan arbeidsvoorwaarden.

Kostenberekening bij Payroll

Bij Jobber zijn de kosten van payroll transparant en flexibel. Ze bestaan uit het bruto uurloon van de medewerker plus een opslag, uitgedrukt in een omrekenfactor. Deze factor varieert op basis van de gewenste risicodekking. Om de kosten per uur te berekenen, vermenigvuldig je het bruto uurloon met de omrekenfactor.

Voorbeeldberekeningen:

 • Bruto uurloon: €15
 • Omrekenfactor reguliere krachten: 1.77
 • Kosten per uur: €26.55 (exclusief btw)
 • Bruto uurloon AOW’er: €15
 • Omrekenfactor AOW’ers: 1.40
 • Kosten per uur: €21.- (exclusief btw)

Wat Zit Inbegrepen in de Kosten van Payroll?

Bij Jobber is het uurtarief voor een payrollkracht altijd inclusief:

 • Uurloon medewerker
 • Vakantiegeld
 • Sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten
 • Pensioen

Je hebt ook de keuze om extra diensten toe te voegen, zoals:

 • Ziekterisico
 • Verlof, feestdagen en vakantiedagen

De omrekenfactor past zich aan op basis van de gewenste risicodekking. Jij bepaalt hoeveel risico je wilt dekken, wat invloed heeft op de omrekenfactor.

Payroll vs. Zelf In Dienst Nemen: De Overweging

Het vergelijken van de kosten, tijd en risico’s tussen payroll en zelf personeel in dienst nemen is cruciaal. Terwijl payrollkosten mogelijk hoger zijn, bespaar je tijd en minimaliseer je risico’s. Zelf personeel in dienst nemen brengt extra administratieve lasten en verzuimbeleid met zich mee.

Voor meer inzicht in de voordelen van payroll, lees hier meer.

Bereken Jouw Payroll Kosten

Benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Vul dit formulier in en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvend prijsvoorstel. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Ons team staat klaar om je te assisteren.

Jobber job alert