Met onze leuke Tips & Tricks

Over Ons

In 2017 bundelden twee ervaren contactcenter professionals, Nick en Letzia, hun krachten en begonnen een nieuw avontuur in de uitzendbranche. Ze wilden een uitzendbureau oprichten dat uitblonk in kwaliteit en persoonlijke benadering. Zo ontstond “Pecko Personeelsdiensten”, in 2022 hernoemd naar “Jobber”. Het bureau bouwde een solide netwerk op, vooral in de callcentersector, door langdurige relaties op te bouwen en nauw samen te werken met klanten. Het vinden van geschikte professionals was een uitdaging, maar door grondige screening en persoonlijke betrokkenheid werd Jobber synoniem met betrouwbaarheid en kwaliteit. Het bureau groeide gestaag en breidde zijn diensten uit naar andere sectoren. Wat Jobber echt onderscheidde, was de persoonlijke aanpak, waarbij niet alleen vacatures werden vervuld, maar ook ondersteuning en begeleiding werden geboden aan uitzendkrachten. Dankzij tevreden klanten groeide Jobber snel en werd een gevestigde naam in de uitzendbranche. 

Het succes van Jobber is een bewijs van passie, ervaring en toewijding.

Missie, Visie & Kernwaarden

Bij Jobber gaan we verder dan het koppelen van vacatures aan kandidaten; we streven naar de harmonie tussen ambitie en bedrijfscultuur, en koesteren de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van onze uitzendkrachten. Hier vind je onze missie en visie die ons dagelijks inspireren en leiden in elke match die we maken.

Missie

Bij Jobber draait het om de perfecte match vinden tussen organisaties en talent. Wij geloven dat mensen de kern van succes zijn.
Ons doel? Werkgevers helpen niet alleen de juiste vaardigheden, maar ook de ideale culturele match te vinden. Samen groeien en bloeien staat centraal in onze missie.
Met innovatieve oplossingen en een toegewijd team zijn wij jouw partner in het realiseren van jouw visie.

Visie

Bij Jobber hebben we een duidelijke visie: Wij willen de brug vormen tussen gepassioneerd talent en vooruitstrevende opdrachtgevers. Ons doel is niet alleen het matchen van kwalitatief talent, maar het creëren van duurzame samenwerkingen die perfect passen bij de unieke vibes van elk bedrijf. We omarmen innovatie om te blijven evolueren en meegroeien met de altijd veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelen continue nieuwe technologieën en strategieën om de effectiviteit van het selectieproces te vergroten.

Kernwaarden

Bertrouwbaarheid:

NEN-certificering en dus ook voorzien van het SNA-keurmerk. Dienstverlening voldoet aan strenge eisen op gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid

Kwaliteit:

Wij streven naar excellentie door efficiënte werving en selectie en bouwen hiermee aan duurzame samenwerkingen.

Flexibiliteit:

Wanneer we een wervingsaanvraag ontvangen, schakelen we razendsnel. Binnen één uur staat de vacature online, waarna we binnen 24 uur de eerste geschikte kandidaten aan jou presenteren.

Ontzorgen:

We zijn jouw all-in-one partner voor vlekkeloze personeelsoplossingen en ontzorgen de hele reis van werving tot aan de follow-up na plaatsing.

Ons team

Sedut perspiciatis unde omnis iste natus error voluptatem accusantium.
Nick Pecko

Nick Pecko

Eigenaar

Letzia

Letzia

Eigenaar

Call to action

Momenteel zijn er geen openstaande posities binnen ons team bij Jobber.nl. Echter, we bieden wel een breed scala aan andere vacatures. Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina voor meer mogelijkheden!

Onze werkwijze

Diversiteit en inclusie

Bij Jobber geloven we in de kracht van diversiteit en inclusie. We begrijpen dat verschillende achtergronden en perspectieven een organisatie verrijken en versterken. Lees verder en verken hoe Jobber zich inzet voor diversiteit en inclusie en welke beloften we doen aan onze uitzendkrachten.

Diversiteit in Actie

Diversiteit gaat bij Jobber niet alleen over woorden; het gaat over actie. We streven ernaar een werkomgeving te creëren waarin mensen van alle achtergronden zich gewaardeerd en gehoord voelen. Dit begint met onze wervings- en selectieprocessen, waar we actief streven naar het aantrekken van diverse talenten.

Onze belofte aan uitzendkrachten is simpel: bij Jobber maakt het niet uit waar je vandaan komt, welke achtergrond je hebt of waar je staat in je carrière. Iedereen verdient gelijke kansen. Wij beloven dat jouw unieke vaardigheden en perspectieven gewaardeerd worden en dat je deel uitmaakt van een inclusieve gemeenschap.

Inclusie als Cultuur

Inclusie is niet alleen een doel, het is een cultuur diep verankerd in ons bedrijf. We moedigen open communicatie en samenwerking aan. Bij Jobber mag iedereen zijn stem laten horen, ideeën delen en bijdragen aan het succes van het team.

Onze belofte aan uitzendkrachten is dat je niet alleen een werknemer bent; je bent een gewaardeerd lid van de Jobber-familie. We zorgen ervoor dat je niet alleen een stem hebt, maar dat deze wordt gehoord en gerespecteerd. Bij Jobber gaat het er niet alleen om een baan te hebben; het gaat erom deel uit te maken van een gemeenschap die groeit en bloeit.

Meer informatie neem contact op!

Training en Ontwikkeling voor Iedereen

Bij Jobber geloven we in het stimuleren van groei voor iedereen. Onze belofte aan uitzendkrachten is dat we niet alleen kijken naar je huidige vaardigheden, maar ook naar je potentieel. We bieden training en ontwikkelingsmogelijkheden, zodat je niet alleen in je huidige rol kunt excelleren, maar ook kunt groeien in je carrière.

Een Veilige en Respectvolle Werkomgeving

Jobber streeft naar een werkomgeving waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Discriminatie en intimidatie worden niet getolereerd. Onze belofte aan uitzendkrachten is dat je kunt rekenen op een omgeving waar je met respect behandeld wordt, ongeacht je achtergrond.
Laten we samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen gelijke kansen heeft en waar talent wordt gewaardeerd, ongeacht waar het vandaan komt!

Member Gets Member-programma

Bij Jobber waarderen we zowel talent als degenen die dit herkennen. We introduceren ons Member Gets Member-programma! Als je iemand kent die een nieuwe uitdaging zoekt en bij een van onze vacatures past, verwijs hem/haar dan naar Jobber. Wordt jouw kandidaat aangenomen en werkt hij/zij minimaal 200 uur, dan krijg je een €100 cadeaubon als dank.

Jobber job alert